Wist je dat in Nederland heel veel mensen een kamer zoeken? Ze zijn jong, oud, Nederlands en internationaal. Heb jij een kamer in huis die je eigenlijk niet gebruikt? Dit kan niet alleen de huurder, maar ook jou veel opleveren. Verschillende organisaties kunnen je hierbij helpen. Meer weten?
Het is voor veel mensen best spannend om iemand in huis te nemen. Zal het klikken? Hoe leeft die ander? Zeker als je ook nog van plan bent om deze huisgenoot een beetje te helpen. Zoals bijvoorbeeld bij een statushouder of een jongere met een rugzakje. Eén van de vragen die het meest voorkomt? "Ik ben zo gesteld op mijn privacy, hoe moet dat nou?"
In de praktijk blijkt het allemaal best mee te vallen. Sterker nog: veel mensen vinden het een verrijking om iemand tijdelijk thuis te geven! Lees hier ervaringen van huurders en verhuurders, gasten en gastgezinnen van de verschillende organisaties!
Dit zijn Wim & Monique en hun Spaanse studente Zoë. Monique is fysiotherapeut en Wim maakt tot op de dag van vandaag glas in loodramen. Ze zijn de ouders van vier kinderen en grootouders van veertien kleinkinderen. Sinds ruim een jaar verhuren zij een van de kamers in huis aan Zoë. En dit is vanaf het eerste moment goed bevallen.
Thuis wonen tot je op eigen benen kunt staan is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wil Verbiezen (60) uit Zeist verhuurt sinds kort een kamer in zijn huis aan een jongere die uit een instelling komt. Er was meteen een klik, "het is een rustige jongen en we hadden een gezamenlijke interesse: voetbal.”